Gulvbelægning
Gulvafslibning
Efterbehandling
Online tilbud
Kontakt

Ludbehandling
Lud behandling Foretages efter finslibningen, og har til formål at standse træets naturlige gulningsproces. Træet får en hvidgrå farve og kan blive endnu lysere ved at tilsætte luden et hvidt pigment.
Ludbehandlingen er ikke en overfladebehandling som i sig selv medvirker til at beskytte gulvet mod snavs og slidtage. Denne behandling kan ikke stå alene, der skal efterfølgende behandles med enten sæbe, lak, olie eller voks.

Hvidsæbe
Er en god og robust overfladebehandling, som er nem at vedligeholde. Inden man sæbe-behandler giver man normalt først en ludbehandling. Sæbebehandlingen anvendes mest på bræddegulve, og består i at træet efter ludbehandlingen mættes med en kraftig specialsæbe som lukker træets overflade, således at snavs har svært ved at sætte sig fast. Et sæbebehandlet bræddegulv har bl.a. den fordel at trykmærker og mindre hak kan ’rejse’ sig igen ved gulvvask.
Til behandlingen anvendes enten NATURSÆBE eller HVIDSÆBE.

Voksbehandling
Voks bruges ofte ligesom sæbe nemlig som efterbehandling af ludbehandlede gulve, voks giver en effekt der svarer til oliebehandling.

Hvidsæbe/voks/lud
Lak
Olie
Rengøring